logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share
Berlijn & Potsdam
Berlijn was jarenlang een werf voor indrukwekkende nieuwbouwprojecten. De meeste zijn nu voltooid. De kunsten kregen er vernieuwde musea en de geschiedenis hangt er overal in de lucht.
 
Slovenië en Friuli
Het grensgebied tussen Italië en Slovenië beschikt over een ongelofelijke schoonheid en charme. Steden als Ljubljana, Trieste en Udine, ooit verenigd onder de Republiek Venetïe, geven tijdens deze rondreis hun geheimen prijs. 

 
Boedapest
We reizen met Godfried Van de Vyvere naar de tweelingsteden Boeda en Pest en bezoeken de mooiste plekjes van de ‘parel van de Donau’. Het muziekprogramma is nu volledig gekend!
Waterloo
Iedereen kent hem wel, de Leeuw van Waterloo. Trots overschouwt hij vanop zijn heuvel de site waar op 18 juni 1815 ongeveer 200.000 soldaten uit 7 verschillende landen slag leverden.
Bever: muzikaal weekend
Componist Piet Swerts nodigt zijn muzikale vrienden uit voor een heerlijk weekend en wij horen daar ook bij! In de stilte van het Pajottenland staat B&B Rosario, een oud klooster dat werd omgetoverd tot een oase van rust en gastvrijheid.
Fotowedstrijd april 2016
De maandwinnaar van onze fotowedstrijd voor april is bekend! Rudy Troch uit Beveren-Waas wint een reiswaardebon van 100 euro met een foto die hij nam tijdens een Davidsfonds Cultuurreis naar Marokko. Proficiat, Rudy!