logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share
WATERLOO
Iedereen kent hem wel, de Leeuw van Waterloo. Trots overschouwt hij vanop zijn heuvel de site waar op 18 juni 1815 ongeveer 200.000 soldaten uit 7 verschillende landen slag leverden.
Bever. Muzikaal weekend
Componist Piet Swerts nodigt zijn muzikale vrienden uit voor een heerlijk weekend en wij horen daar ook bij! In de stilte van het Pajottenland staat B&B Rosario, een oud klooster dat werd omgetoverd tot een oase van rust en gastvrijheid.
ISTANBOEL
We horen echo’s van concilies, komen in de verborgen wereld van de harem en we bezoeken zowel deels vervallen als gerestaureerde paleizen en moskeeën. We ontdekken het Byzantijnse en het Grieks-orthodoxe Constantinopel.
ZUID-ENGELAND
Engeland met zijn rijke en bewogen geschiedenis telt verbluffend veel bezienswaardigheden! . Deze reis laat ons kennismaken met de belangrijkste hoogtepunten van het culturele erfgoed van Zuid-Engeland. 
SAINT-MICHEL EN THIÉRACHE
De datum en het festivalprogramma zijn bekend! Ga op zondag 5 juni mee naar Saint-Michel en Thiérache voor een dag vol muziek in de abdij. Van Purcell tot de Messiah van Händel met Bonizonni.
BOURGOGNE EXCLUSIEF!
Wijn en muziek. In het Bourgondische Clos Vougeot smelten de twee sinds 2008 perfect samen. Solisten van de grootste klassieke orkesten musiceren er samen met jong talent. Een traktatie voor de oren, maar evenzeer voor de smaak!