logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Activiteiten

Wie zijn we | Bestuur Activiteiten | Inschrijven op de activiteitenmailing


Rumst [Land van Rupel en Mechelen]image

Vlaams parlement


Datum :
woensdag 18 april


Omschrijving :

In de voormiddag brengen we een bezoek aan het brouwerijmuseum op de Grote Markt. In het huis “Den Gulden Boom” is reeds sinds de 16e eeuw de brouwersgilde gehuisvest. Er is echter ook een moderne brouwzaal waar je alle kneepjes van het brouwersvak kan ontdekken. De rondgang zal eindigen met een kleine bierproeverij. Kostprijs 4€ per persoon.
Vervolgens gaan we samen naar het Vlaams Parlement in de IJzerenkruisstraat nr 99. Het betreft hier een wandeling van ongeveer 20 minuten. Daar kunnen we een broodje of een koude schotel eten aan de prijs van 3.5€ (broodje) of 10€ (koude schotel). Om 14.00 u nodigt Ward Kennes ons dan uit voor een rondleiding met uitleg over de werking van het Vlaams Parlement, over de architectuur van de gebouwen en over de Vlaamse hedendaagse kunst in het parlementsgebouw. Deze rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en wordt afgesloten met een drankje aangeboden door het Vlaams Parlement.
Slechts 25 personen kunnen deelnemen aan dit bezoek en om veiligheidsredenen wordt er aangeraden om geen grote tassen of rugzakken mee te nemen. Wie alleen het parlement wil bezoeken moet wel om 13.30 u aanwezig zijn op bovenvermeld adres.
We komen samen aan het station in Duffel om daar de trein van 09.28 u te nemen. Omwille van de verschillende mogelijke tarieven zorgt iedereen voor zijn eigen vervoerbewijs. Het bestuur kan echter wel behulpzaam zijn voor vervoersbewijzen of transport naar Duffel.
Inschrijven kan tot 12 april bij de bestuursleden met opgave van volledige naam en geboortedatum (verplichting Vlaams Parlement) en keuze van het middagmaal.

 Greet Van Cauwenbergh


Locatie :
Vlaams parlement
Duffel station
1000 Brussel