logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Partners

Bij al deze cultuurhuizen krijg je korting en extra voordelen met jouw Davidsfonds Cultuurkaart.

Ledenvoordelen september-november 2018
Klik hieronder voor een overzicht van de voordelen met jouw Davidsfonds Cultuurkaart voor september tot en met november 2018. Hou er rekening mee dat je altijd een geldige Cultuurkaart moet voorleggen! 

 
Abdijmuseum Ten Duinen
Bij een bezoek aan het Abdijmuseum verwonder je je over unieke collectiestukken, de abdijgeschiedenis en de rol van de Duinheren in de streek. Met je Cultuurkaart betaal je 5 euro i.p.v. 7 euro voor een individueel ticket en €12 i.p.v. €15 voor een familieticket.
AMUZ Antwerpen
AMUZ, dat is muziek in een unieke omgeving. In de voormalige Sint-Augustinuskerk weerklinken verrassende concerten. Met de Davidsfonds Cultuurkaart krijg je korting op alle concerten.
Antwerp Symphony Orchestra
Het Antwerp Symphony Orchestra is het symfonisch orkest van Vlaanderen, met de Koning Elisabethzaal in Antwerpen als thuisbasis. Met je Cultuurkaart geniet van reductietarief op een selectie van concerten.
ARSENAAL/LAZARUS
Open theaterhuis in Mechelen met huisgezelschap LAZARUS en artistiek leider Willy Thomas. Met je Davidsfonds Cultuurkaart betaal je € 10 i.p.v. € 15 voor een aantal eigen producties
Bastogne War Museum
Dit unieke herinneringscentrum is gewijd aan WOII met een focus op de Slag om de Ardennen. Met je Cultuurkaart geniet je van 2 euro korting op de toegang tot het museum voor maximum 2 personen per Cultuurkaart.
De Bijloke
Muziekcentrum De Bijloke? Dat is klassiek, jazz en hedendaags onder één dak. Met je Cultuurkaart kan je genieten van 20% korting op tickets voor bijna alle voorstellingen. Maximum 2 tickets per Cultuurkaart.
Bilzen Mysteries
Beleef de landcommanderij van Alden Biesen op een bijzondere manier dankzij de 2 attracties van Bilzen Mysteries.
BOZAR Brussel
Creatie, kwaliteit en een rijk artistiek aanbod: daar staat BOZAR borg voor. Met je Davidsfonds Cultuurkaart geniet je van 2 euro korting voor de expo's georganiseerd door Bozar. Niet geldig op Europalia.
Brussels Philharmonic
Brussels Philharmonic werd in 1935 opgericht door de Belgische openbare omroep (NIR), en concerteerde in de loop van zijn bestaan met internationale topdirigenten en -solisten. Je geniet van reductie en/of extraatjes bij een selectie van concerten. 
Concertgebouw Brugge
Concertgebouw Brugge vergast je op de mooiste muziek en de opwindenste dans. Met je Davidsfonds Cultuurkaart krijg je korting op een selectie voorstellingen.
Coudenbergpaleis
Een betoverende archeologische site om te ontdekken met het hele gezin. Je krijgt 2 euro korting op het basistarief voor maximum 2 personen per Cultuurkaart.
Deep Bridge
Deep Bridge biedt live entertainment voor families met kinderen, voor jongvolwassenen en voor volwassenen met een jong hart. Met je Cultuurkaart geniet je van een fikse korting op musicals en andere voorstellingen.
Festival 20/21
Festival 20/21 put uit de muzikale rijkdom van de 20ste eeuw. 25% korting voor Die Schöne Müllerin met Jos van Immerseel (18/10) en Verrijzenissen door I SOLISTI (25.10) via reservaties.festivalvlaamsbrabant.be/115.
Film Fest Gent
Van 9 tot 19 oktober rolt Film Fest Gent de rode loper uit. Met je Cultuurkaart geniet je van het standaard kortingstarief op filmvoorstellingen, max. 2 tickets per Cultuurkaart.
Flagey Brussel
In Flagey kan je genieten van klassieke muziek, jazz en wereldmuziek in een prachtig art-decogebouw met een fantastische akoestiek. Met je Cultuurkaart geniet je van korting op een selectie van voorstellingen.
Gallo-Romeins Museum
Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren brengt op een dynamische en inspirerende manier het verre verleden tot leven. Je geniet van 2 euro korting op de toegangsprijs voor volwassenen (max. 2 personen per Cultuurkaart).
Gent Festival
Gent Festival 2018 wordt een knaller met het thema Macht. Je geniet van 10% korting op de concerten met je Cultuurkaart.
headquARTers
HeadquARTers is het hoofdkwartier van Katoen Natie en toont een overzicht van 3500 jaar textielkunst. Enkel in groep te bezoeken. Cultuurkaarthouders betalen 112,5 euro i.p.v. 150 euro voor een bezoek (groep van max. 15 personen).
Historium
Stap in deze belevingsattractie terug in de tijd, naar de Brugse middeleeuwen. Je krijgt 10% korting op een Explorer Ticket voor maximum 2 personen per Cultuurkaart.
 
Hof van Busleyden
Treed binnen in een prachtig Bourgondisch stadspaleis in Mechelen. Je geniet met je Cultuurkaart van het reductietarief voor 2 personen.
 
In Flanders Fields Museum
In dit museum ontdek je het verhaal van WOI met de focus op de menselijke ervaring in de oorlog. Je geniet van 2 euro korting op het tarief voor volwassenen met je Cultuurkaart.
 
Kasteel van Gaasbeek
Net buiten Brussel, in de glooiende heuvels van het Pajottenland, ligt het Kasteel van Gaasbeek. Met je Davidsfonds Cultuurkaart geniet je van het reductietarief op tijdelijke en vaste expo's.
 
Kazerne Dossin Mechelen
Davidsfonds Cultuurkaarthouders krijgen 2 euro korting per persoon op de permanente expo en 1,50 euro korting op tijdelijke tentoonstellingen. Maximum 2 personen per Cultuurkaart.
Klarafestival
Klarafestival is het grootste festival voor klassieke muziek in België en vindt plaats in maart. Als Cultuurkaarthouder geniet je van een aantal mooie voordelen en acties!
KOERS
KOERS neemt je mee op een rit door de geschiedenis van de fiets en de wielersport. Je krijgt 2 euro korting op de toegangsprijs voor volwassenen, maximum 2 personen per Cultuurkaart.
Koning Kevin
Koning Kevin vzw organiseert heel wat kampen en cursussen voor kinderen en jongeren. Bij al hun activiteiten komt - naast een overdaad aan dans, toneel, muziek, beeld, media en spel - veel creativiteit aan bod.
Kunst in Huis
Kunst haal je dankzij Davidsfonds voordelig in huis. Maak je keuze uit meer dan 5.000 schilderijen, tekeningen, foto's en objecten. Je geniet met je Cultuurkaart van 1 maand gratis huur bij alle nieuwe abonnementen.
KVS Brussel
KVS is het Vlaamse stadstheater van Brussel. Een podium voor theater, dans en muziek. Je geniet met je Cultuurkaart van een gratis drankje bij eigen voorstellingen. Maximum 2 drankjes per Cultuurkaart.
Landcommanderij Alden Biesen
De Landcommanderij Alden Biesen is een schitterende erfgoedsite waar heel wat te beleven valt. Je geniet met je Cultuurkaart dit seizoen van 2 euro korting op het basistarief bij de expo "1000 jaar graafschap Loon" (26/10/2018 - 10/03/2019).
Letterenhuis
Het Letterenhuis is het literaire archief van en voor Vlaanderen. Je krijgt 2 euro korting op de permanente expo en alle tijdelijke tentoonstellingen voor 2 personen per Cultuurkaart.
Lumière
Lumière brengt een mooi gamma aan topfilms, maar is vooral bekend van Scandinavische successeries. Dankzij je Cultuurkaart krijg je 10% korting op alle titels op lumiereseries.com en in de webshop via lumiereshop.be met kortingscode 'David18'.
MAS Antwerpen
Het MAS is een plek waar je naar de wereld, de stad en jezelf kijkt. Met je Cultuurkaart krijg je 2 euro korting op de permanente tentoonstelling en de tijdelijke expo's. Maximum 2 personen per Cultuurkaart. 
Maurice Verbaet Center
Het Maurice Verbaet Centeer is een expertisecentrum met privémuseum voor moderne, naoorlogse Belgische kunst. Met je Cultuurkaart geniet je van 20% korting op een selectie kunstboeken in de shop.
Memorial Museum Passchendaele 1917
Ontdek in dit museum het verhaal van WOI en de Slag bij Passendale. Je krijgt ook een uitzonderlijke beleving van de loopgraven. Dankzij je Cultuurkaart krijg je 2 euro korting op de toegangsprijs voor maximum 2 volwassenen.
Merodefestival
Muziek, erfgoed en natuur met elkaar verbinden, dàt doet het Merodefestival, tijdens het festival in het Hemelvaartweekend, maar ook doorheen het jaar met wondermooie concerten op prachtige locaties in het Merodegebied.
M HKA
Het M HKA is een dynamische ontmoetingsplek voor kunst, kunstenaars en cultuurliefhebbers. Bezoek dit museum en geniet van 10% korting op alle boeken in de shop op vertoon van je Cultuurkaart.
MOU
Het MOU in Oudenaarde neemt je via interactieve media en bijzondere historische stukken op een tijdreis van de middeleeuwen tot vandaag. Met je Cultuurkaart krijgt je reductietarief voor het museum en de tijdelijke expo's voor 2 personen.
Muntpunt
Muntpunt bruist van Brussel. Het is een bibliotheek, informatiehuis, ontmoetingsplek en je venster op Brussel. Met je Cultuurkaart krijg je reductietarief voor muziekwandelingen in combinatie met concerten van het Brussels Philharmonic.
Musea Brugge
Op de 14 locaties van Musea Brugge valt er voor elke leeftijd wat te beleven. Je geniet van het reductietarief voor de permanente en tijdelijke expo's. Max. 2 tickets per Cultuurkaart.
Museum aan de IJzer
Het museum brengt het beklijvende verhaal van de Belgisch-Duitse confrontatie en de Vlaamse Ontvoogding tijdens WOI. Op vertoon van je Cultuurkaart betaal je 6 euro in plaats van 8 euro voor maximum 2 personen per Cultuurkaart.
Museum Mayer van den Bergh
Dit museum, in hartje Antwerpen, herbergt een bijzonder rijke en gevarieerde kunstcollectie van verzamelaar Fritz Mayer van den Bergh. U krijgt 2 euro korting op de permanente collectie en tijdelijke expo's. Maximum 2 personen per Cultuurkaart.
Museum Plantin-Moretus
In Museum Plantin-Moretus leer je alles over uitgeversfamilies Plantin en Moretus. In het atelier zie je de oudste drukpersen ter wereld! Met je Cultuurkaart krijg je 2 euro korting op de toegang voor maximum 2 personen.
Museum Vleeshuis
In het Museum Vleeshuis | Klank van de Stad ontdek je met klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van de stad. Je geniet van 2 euro korting op de toegangsprijs voor maximum 2 personen per Cultuurkaart.
Mu.Zee Oostende
Dit kunstmuseum in Oostende beschikt over een uitzonderlijke collectie moderne en hedendaagse kunst van Belgische kunstenaars. Met je Cultuurkaart krijg je 10% korting in de shop van Mu.Zee.
NAVIGO
In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum maak je kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. Met je Cultuurkaart betaal je € 5 voor een individueel ticket en € 12 voor een familieticket.
Het Nieuwstedelijk
Met je Cultuurkaart krijg je reductietarief op de matineevoorstellingen in Hasselt (De Nieuwe Zaal) en in Leuven (OPEK) voor maximum 2 personen per Cultuurkaart.
NTGent
NTGent is een Europees stadstheater. Het is een plek voor creatie en reflectie, passie en emotie. Davidsfonds Cultuurkaarthouders krijgen een drankje bij eigen voorstellingen.
Opera Ballet Vlaanderen
Van de grote klassiekers tot onbekende parels, choreografieën van gevestigde en minder gevestigde waarden, stuk voor stuk in producties die nog lang nazinderen: dat is Opera Ballet Vlaanderen. Je geniet heel wat voordelen met je Cultuurkaart dit seizoen!
Orgel in Vlaanderen
Het Orgel in Vlaanderen wil jong en oud kennis laten maken met het orgel. Door heel wat evenementen leer je het orgel kennen vanuit een onverwachte hoek.
PLAY
Gratis stadsparcours voor actuele kunst dat de Kortrijkse binnenstad inpalmt met interactieve kunstwerken. 40 internationale kunstenaars onderzoeken het belang van spelen in onze huidige maatschappij. Nog tot 11/11/18. Spelen mag!
Raversyde
De topattractie in dit Provinciedomein is de ATLANTIKWALL. Maar er valt nog heel wat meer te beleven! Met je Cultuurkaart kan je het domein aan reductietarief bezoeken (maximum 2 personen per Cultuurkaart).
Red Star Line Museum
Het Red Star Line Museum nodigt je uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Met je Cultuurkaart heb je recht op 2 euro korting op de permanente tentoonstelling en alle tijdelijke expo's. Max. 2 personen per Cultuurkaart.
Rubenshuis
In het Rubenshuis in Antwerpen heet Pieter Paul Rubens je persoonlijk welkom. Je ontdekt er zijn vele facetten en wie deze man echt was. Je geniet van 2 euro korting op de permanente expo en de tijdelijke expo's met max. 2 personen per Cultuurkaart.
SMAK
Dynamisch en eigenzinnig. Dat is Gent en dus ook haar Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.). Met je Cultuurkaart krijg je €3 korting op een toegangsticket voor maximum 2 personen per Cultuurkaart.
STAM Gent
Het STAM is het Gentse stadsmuseum dat het verhaal van Gent brengt. Met je Davidsfonds Cultuurkaart heb je toegang tot het museum en de tijdelijke expo's aan reductietarief op vertoon van je Cultuurkaart.
Symfonieorkest Vlaanderen
Met je Cultuurkaart krijg je 10% korting op losse tickets bij Symfonieorkest Vlaanderen. Stuur een mail naar tickets@symfonieorkest.be met je Cultuurkaartnummer om van de korting te kunnen genieten.
Toneelhuis
Sinds het aantreden van Guy Cassiers als artistiek leider heeft Toneelhuis zich ontwikkeld als een plek van het verschil. Je krijgt er 6 euro korting in rang A voor maximaal 2 personen per Cultuurkaart. Alleen telefonisch te boeken via 03 224 88 44.
Westfront Nieuwpoort
In dit eigentijdse en interactieve bezoekerscentrum krijg je het verhaal van de onderwaterzetting in 1914. Je krijgt 50% korting op een toegangsticket voor maximum 2 personen per Cultuurkaart.
Yper Museum
Het gloednieuwe Yper Museum laat je 11 eeuwen Ieper en de Westhoek herbeleven. Ideaal voor gezinnen! Met je Cultuurkaart geniet je van het tarief van € 5 i.p.v. € 7 voor maximum 2 personen per Cultuurkaart.
De Kleine Johannes
Met je Davidsfonds Cultuurkaart krijg je 10% korting op Davidsfonds boeken. Je kan er ook je Davidsfonds waardebonnen inwisselen voor Davidsfonds publicaties.
Verhalenhuis Gent
Met je Davidsfonds Cultuurkaart krijg je 10% korting op Davidsfonds boeken. Je kan er ook je Davidsfonds waardebonnen inwisselen voor Davidsfonds publicaties.
De Brugse Boekhandel
Met je Davidsfonds Cultuurkaart krijg je 10% korting op Davidsfonds boeken. Je kan er ook je Davidsfonds waardebonnen inwisselen voor Davidsfonds publicaties.
Abdijboekhandel Tongerlo
Met je Davidsfonds Cultuurkaart krijg je 10% korting op Davidsfonds boeken. Je kan er ook je Davidsfonds waardebonnen inwisselen voor Davidsfonds publicaties.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die embedded content bevat van sociale media. Dergelijke cookies van derden kunnen uw gebruik van deze website volgen. Als u doorgaat met gebruik van deze website, gaan we ervan uit dat u alle cookies op deze website graag ontvangt. U kunt echter uw cookie-instellingen op elk gewenst moment wijzigen door uw cookies voor dit domein te wissen.